Envío nacional a península gratuito a partir de 100€

Orxata

Orxata

Orxata artesana

Un clàssic de l’estiu

L’orxata de xufla és la beguda per excel·lència de l’estiu.
Planelles Donat és una orxateria emblemàtica de Barcelona i des de l’any 1929 elabora i ven orxata de xufla.

Elaboració diària

L’orxata que elaborem diàriament a Planelles Donat és totalment natural, i no està sotmesa a cap procés tèrmic ni tecnològic que modifiqui les seves propietats nutricionals.

Elaborada amb xufla, aigua i sucre no conté cap conservant. És per això que la vida útil de l’orxata natural és molt curta , entre 2 i 3 dies i sempre s’ha de mantenir en fred.

També elaborem orxata sense sucre.

Coneixes la xufla?

El cultiu de la xufa és mil·lenari i es remunta a l’època de la civilització egípcia. A la península Ibèrica va arribar gràcies als musulmans, que la van introduir a la zona del Llevant.

La collita de la xufla es fa entre mitjans d’octubre i mitjans de desembre. La nostra orxata es fa amb xufla del municipi d’ Alboraya que compleix amb els estàndards de qualitat de la D.O CHUFA DE VALENCIA.

Llegenda de l’orxata

Diu la llegenda que un dia una jove aldeana li va donar a tastar al rei Jaume I el Conqueridor, rei de Catalunya i Aragó. Complagut pel seu gust, li va preguntar a la noia: “Què és això?”, i la jove li respongué: “És llet de xufla” (nom original de l’orxata). El rei la rectificà dient-li: “Això és Or, Xata!”

La fama del producte s’estengué per tot el territori espanyol, i es tradueix al castellà com “Horchata de Chufa”.

Excel.lent beguda nutritiva

L’orxata de xufla natural conté múltiples propietats nutricionals. És apta per celíacs, intolerants a la lactosa i no conté colesterol. També conté vitamina E, àcid oleic i arginina i és rica en Potassi, Fòsfor, Calci, Ferro, Magnesi i Zinc i per tant es considera que té una aportació mineral semblant a la dels fruits secs amb closca.

L’orxata té propietats digestives derivades del seu contingut en aminoàcids, midó i enzims; amilasa i lipasa.

Destaca perquè és font d’arginina, un aminoàcid essencial en la infància fonamental per al bon funcionament del sistema nerviós, vasos sanguinis i sistema immune.

Orxata sense sucre apta per a diabètics.

Apta per intolerants a la lactosa.

Aporta vitamina E, àcid oleic i arginia.

Apta per a celíacs.

Afavoreix la digestió.

Ajuda a reduïr el colesterol.

Rica en potassi, fòsfor, calci, ferro, magnesi i zinc.